The Water Discus Underwater Hotel – A víz alatti szálloda

A víz alatti luxushotel az Egyesült Arab Emírségek második legnépesebb városában, Dubaiban található. Négy lengyel építész tervezte, a szálloda

egy része a föld, pontosabban a víz felett van, de
alatta is vannak részei.


Kinézete igazán hasonlít egy űrhajóra.

A víz alatt 10 méterrel terülnek el a luxuslakosztályok – szám szerint 21-, közel ezer négyzetméteren. Itt a szobák úgy vannak megalkotva, hogy „odabentről” is tökéletesen megfigyelhetjük az élővilágot a panorámaablakoknak, és a különleges lámpáknak köszönhetően, sőt rá is tudunk közelíteni minden apró dolgokra. Ha valakit zavarna ez az alvásban, az is megnyugodhat, hiszen az ablakok gombnyomásra sötétíthetőek. Ám ez nem minden, a lakosztályok mellett még található egy bár, és egy búvárközpont is.

A víz feletti részen is rengeteg jóval kecsegtet a hotel, többek között egy helikopter-leszállóval azoknak, akik inkább a levegőből közelítenék meg ezt a különleges szállodát. Emellett medencék, éttermek, gyógyfürdő, és egy rekreációs központ is várja az ide látogatókat.

Akik odavannak a vízi világért, azt is megtehetik, ha szeretnék, hogy egy távvezérelt járművel kutathatják a Perzsa-öböl tengerfenekének csodáit.

Ha valaki ódzkodna ide menni a szálloda veszélyessége miatt, az most megnyugodhat. A luxushotelt úgy tervezték, hogy

akár egy cunaminak, vagy egy áradásnak is ellen tud állni, de veszély esetén mindenképpen képes felemelkedni a víz felszínére.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A sárkány – értékelés

Kodály Zoltán: Jézus és a kufárok

Az Egy herceg karácsonyra filmek